Caitlin McLaughlin súlyos agyvérzést szenvedett a születése előtt. Olyan súlyosat, amit egy felnőtt nem élt volna túl. Az MRI vizsgálat tanúsága szerint nagyon komoly agykárosodása maradt és az orvosok egyetértettek abban, hogy a kislány soha nem fog sem látni, sem járni, sem beszélni. Amikor az epilepsziás rohamait gyógyszerrel már kontroll alatt tudták tartani és lekerült a lélegeztőgépről, hamarosan hazatérhetett az otthonába, három testvére mellé.

A rohamok hat hónapos korában visszatértek és a család azon gondolkozott, hogyan kell átalakítani a házukat, hogy Caitlin tudjon majd közlekedni a kerekesszékkel. Hamarosan azonban nagy meglepetés érte őket. Caitlin hét hónaposan egy tornáztatás alkalmával kacagni kezdett édesapja karjaiban. Úgy nevetett, mint bármelyik kisbaba, és az édesanyja, Sharon könnyekre fakadt. Még mindig élete egyik legszebb pillanataként emlékszik rá vissza:
- Órákon át próbáltuk újra nevetésre bírni és végül sikerült. Ez volt az első alkalom, hogy úgy éreztük, mégis lehet számára valami remény.

Ilyen reménytadó pillanat volt az is, amikor Caitlin először megszólalt. Sharon el akarta újságolni a kislány egyik orvosának, de ő nem hitt neki.
- Nem érti, miről van szó, Sharon. Soha nem fog beszélni, mert soha nem fogja megérteni, amit Ön mond neki.
Ebben a pillanatban Caitlin kristálytisztán megszólalt:
- Mami!
Az orvos álla leesett.
- Jézusom, ezt nem kellene csinálnia!
- Tudom, mindig ezt mondják, de mégis csinálja.

Azt, hogy lát, egy laboratóriumi teszt során vették észre. EEG-vel vizsgálták, hogy a kislány agyában mely részek reagálhatnak a látott ingerekre. Mivel a látottak értelmezéséért felelős hátsó lebenyek mindkét féltekében sérültek voltak, azt feltételezték, hogy a kislány nem lát majd. Az agya azonban egy egészen más területet, a frontális lebenyt kezdte használni a látáshoz. Amikor ezt felfedezték, az egész laboratórium örömujjongásban tört ki.

A meglepetések itt sem értek véget. Caitlin két és fél évesen elkezdte magát kapaszkodva felhúzni és amikor három éves volt, egyszer csak elsétált beszélgető szülei mellett. Annál is kevésbé számítottak erre, mivel a kislány mozgásfejlődéséből a mászás kimaradt.

Caitlin most mozgás- és beszédfejlesztést kap egy speciális bölcsődében és a szülei hisznek abban, hogy a kislány, akit az orvosai csodababának hívnak, a továbbiakban is túl fogja teljesíteni az elvárásokat.


infó és képek innen