Erre az évre azt a jelmondatot választottam, hogy a boldog szülő a jó szülő. Az érintőn különböző szakemberek tanácsait és ötleteit mutatom be, hogy ezt hogyan érhetjük el.

Barton Goldsmith, a "100 Ways to Boost Your Self-Confidence" (100 módszer az önbizalom növelésére) c. könyv szerzője szerint a boldog emberek rendszeresen alkalmaznak kis trükköket, amelyekkel átlendítik magukat a rossz érzéseken. Tíz gyors ötlete a hangulat javítására:



Mosd meg a kezed, az arcod és a fogad! A tisztaság, frissesség, nyugalom és az új kezdet érzését adja.

Vegyél fel tiszta zoknit és egy olyan cipőt, ami már pár napja nem volt rajtad! A cipőkből egy-két nap alatt szellőzik ki a nedvesség, a száraz cipőben frissebb érzés járni.

Hozd rendbe a külsőd / Borotválkozz meg! Ha tudjuk, hogy jól nézünk ki, jobban is érezzük magunkat.

Nézz az érmeidre, okleveleidre, diplomádra, a teljesítményed tárgyi elismerésére! Ne dugd el ezeket, legyenek láthatóak, hogy emlékeztessenek a sikereidre.

Idézd fel legutóbbi vagy legnagyobb sikeredet és egy percig gondolj csak erre! Minél gyakrabban gondolsz a korábbi sikereidre, annál könnyebb elérni az újakat. Ha korábban sikerült, újra menni fog.

Az vagy, akinek azok hisznek, akik szeretnek. Szeretetre méltó vagy!

Mosasd le a kocsid kívül-belül!

Nézd át a ruhás szekrényedet és ajándékozd el, ami már nem jó. Lehet, hogy egyszer visszajön majd a divatba, de tényleg ott akarod tartani 20 évig? Ha kidobod a régit, lesz hely az újnak.

Főzz egy különleges ételt! Teríts meg szépen és kényeztesd magad egy finom ebéddel vagy vacsorával. Még jobb, ha meghívsz valakit, akit szeretsz vagy tisztelsz.

Nézz körül: jusson eszedbe, hogy a semmiből indultál és mindazt, ami körülvesz, te hoztad létre. Ha valami rosszul megy, könnyen elhisszük, hogy értéktelenek vagyunk, de ha korábban mr képesek voltunk valamire, újra képesek lehetünk rá.